lkml.org 
[lkml]   [2019]   [Aug]   [7]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: [Tee-dev] [PATCH v8 0/2] fTPM: firmware TPM running in TEE
From
Date
Hi,

I spent some time with the fTPM module and TA on a Nitrogen6X with the
latest OP-TEE master. After stumbling through the "tee_supplicant no
persistent storage" problem, my module now issues the following error
message on module load:

[ 34.633252] tpm tpm0: ftpm_tee_tpm_op_send: SUBMIT_COMMAND invoke error: 0xffff0006
[ 34.641035] tpm tpm0: tpm_try_transmit: send(): error -65530
[ 34.647008] tpm tpm0: ftpm_tee_tpm_op_send: SUBMIT_COMMAND invoke error: 0xffff0006
[ 34.654788] tpm tpm0: tpm_try_transmit: send(): error -65530
[ 34.660480] ftpm-tee ftpm: ftpm_tee_probe: tpm_chip_register failed with rc=-65530
[ 34.678087] ftpm-tee: probe of ftpm failed with error -65530

To me the TEE_ERROR_BAD_PARAMETERS indicates some ABI issue between the
TA and the kernel module. Note that I built the TA from
https://github.com/microsoft/MSRSec.git with commit
6bb57db632c424f87cbaf7ec6f9c89be7682b3c0. Maybe this is not the correct
version, I had some problems building the module from the repository
mentioned in the Patches

Regards,
Rouven Czerwinski
--
Pengutronix e.K. | |
Industrial Linux Solutions | https://www.pengutronix.de/ |
Peiner Str. 6-8, 31137 Hildesheim, Germany | Phone: +49-5121-206917-0 |
Amtsgericht Hildesheim, HRA 2686 | Fax: +49-5121-206917-5555 |

\
 
 \ /
  Last update: 2019-08-07 15:25    [W:1.002 / U:1.684 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site