lkml.org 
[lkml]   [2019]   [Jul]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
Date
SubjectRe: [PATCH v7 1/2] fTPM: firmware TPM running in TEE
Hi Thirupathaiah,

(+Joakim)

On Wed, 3 Jul 2019 at 09:58, Ilias Apalodimas
<ilias.apalodimas@linaro.org> wrote:
>
> Hi Thirupathaiah,
> >
> > First of all, Thanks a lot for trying to test the driver.
> >
> np
>
> [...]
> > > I managed to do some quick testing in QEMU.
> > > Everything works fine when i build this as a module (using IBM's TPM 2.0
> > > TSS)
> > >
> > > - As module
> > > # insmod /lib/modules/5.2.0-rc1/kernel/drivers/char/tpm/tpm_ftpm_tee.ko
> > > # getrandom -by 8
> > > randomBytes length 8
> > > 23 b9 3d c3 90 13 d9 6b
> > >
> > > - Built-in
> > > # dmesg | grep optee
> > > ftpm-tee firmware:optee: ftpm_tee_probe:tee_client_open_session failed,
> > > err=ffff0008
> > This (0xffff0008) translates to TEE_ERROR_ITEM_NOT_FOUND.
> >
> > Where is fTPM TA located in the your test setup?
> > Is it stitched into TEE binary as an EARLY_TA or
> > Is it expected to be loaded during run-time with the help of user mode OP-TEE supplicant?
> >
> > My guess is that you are trying to load fTPM TA through user mode OP-TEE supplicant.
> > Can you confirm?
> I tried both
>

Ok apparently there was a failure with my built-in binary which i
didn't notice. I did a full rebuilt and checked the elf this time :)

Built as an earlyTA my error now is:
ftpm-tee firmware:optee: ftpm_tee_probe:tee_client_open_session
failed, err=ffff3024 (translates to TEE_ERROR_TARGET_DEAD)
Since you tested it on real hardware i guess you tried both
module/built-in. Which TEE version are you using?

Thanks
/Ilias

\
 
 \ /
  Last update: 2019-07-03 10:12    [W:0.075 / U:0.132 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site