lkml.org 
[lkml]   [2018]   [Sep]   [19]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
Date
SubjectRe: bpfilter breaks IPT_SO_GET_INFO
On Wed, Sep 19, 2018 at 9:18 AM, Michal Kubecek <mkubecek@suse.cz> wrote:
> On Mon, Sep 17, 2018 at 03:36:21PM +0200, Dmitry Vyukov wrote:
>> Hi,
>>
>> I am having some problem with upstream kernel and bpfilter. The
>> manifestation is that IPT_SO_GET_INFO on an ipv4 socket works, then
>> something (that I can't fully localize but can reproduce) happens and
>> then IPT_SO_GET_INFO starts permanently returning 256.
> ...
>> Now the litmus program always fails with:
>>
>> getsockopt(3, SOL_IP, 0x40 /* IP_??? */,
>> "filter\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0"..., [84])
>> = 256
>>
>> I am currently on upstream commit
>> 28619527b8a712590c93d0a9e24b4425b9376a8c, my .config is attached. I
>> don't know what is bpfilter, I see it mentions some umh, if it
>> requires some additional setup I don't it, i.e. I don't install any
>> userspace modules/helpers.
>
> This looks similar to the fallback issue described here:
>
> https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1106751#c1
>
> Unfortunately I didn't have time to look into it more closely yet.

+Takashi

But I already have CONFIG_BPFILTER_UMH=y in my config, so it does not
help completely.
Also in my case it is working initially, but breaks after I run the
second program.

\
 
 \ /
  Last update: 2018-09-19 10:31    [W:0.062 / U:3.344 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site