lkml.org 
[lkml]   [2015]   [Mar]   [4]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH v9 00/21] Introduce ACPI for ARM64 based on ACPI 5.1
On 02/27/2015 02:50 AM, Ard Biesheuvel wrote:
> Are you not seeing this on v4.0-rc1 without the patchset applied?
>
> Could the crash be inside the subsequent call to
> SetVirtualAddressMap() instead of inside ExitBootServices()?
>
> If so, you have a firmware bug: Mark Rutland spotted a similar bug in
> the AMD Seattle firmware, which has been fixed in the mean time.
> It has to do with the firmware dereferencing the virtual mapping as it
> is being installed, which violates the UEFI spec.

It looks like you are right. We fixed the bug in our UEFI and now this
patchset works.

So all 21 patches:

Tested-by: Timur Tabi <timur@codeaurora.org>


However, I did notice one thing. Booting the kernel displays this line:

[ 69.424001] Failed to find cpu0 device node

That's because CONFIG_OF is still defined (part of "config ARM64"), and
therefore cache_setup_of_node() attempts to get the cache information
from the device tree.

Should CONFIG_OF still be defined?

--
Qualcomm Innovation Center, Inc.
The Qualcomm Innovation Center, Inc. is a member of the
Code Aurora Forum, a Linux Foundation Collaborative Project.


\
 
 \ /
  Last update: 2015-03-05 00:21    [W:0.087 / U:0.052 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site