lkml.org 
[lkml]   [2015]   [Mar]   [2]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [Qemu-devel] [PATCH v3 01/16] Introduce probe mode for machine type none
On Mon, 02 Mar 2015 14:57:21 +0100
Andreas Färber <afaerber@suse.de> wrote:

> > int configure_accelerator(MachineState *ms)
> > {
> > - const char *p;
> > + const char *p, *name;
> > char buf[10];
> > int ret;
> > bool accel_initialised = false;
> > bool init_failed = false;
> > AccelClass *acc = NULL;
> > + ObjectClass *oc;
> > + bool probe_mode = false;
> >
> > p = qemu_opt_get(qemu_get_machine_opts(), "accel");
> > if (p == NULL) {
> > - /* Use the default "accelerator", tcg */
> > - p = "tcg";
> > + oc = (ObjectClass *) MACHINE_GET_CLASS(current_machine);
> > + name = object_class_get_name(oc);
> > + probe_mode = !strcmp(name, "none" TYPE_MACHINE_SUFFIX);
> > + if (probe_mode) {
> > + /* Use these accelerators in probe mode, tcg should be last */
> > + p = probe_mode_accels;
> > + } else {
> > + /* Use the default "accelerator", tcg */
> > + p = "tcg";
> > + }
> > }
>
> Can't we instead use an explicit ,accel=probe or ,accel=auto?
> That would then obsolete the next patch.

How would you express the following with the accel=<pseudo-accel> approach?

-probe -machine s390-ccw,accel=kvm

Using machine "none" as default with tcg as last accelerator initialized should not break
anything.

-M none

The return code of configure_accelerator() is ignored anyway.

Thanks,
Michael



\
 
 \ /
  Last update: 2015-03-02 18:01    [W:0.077 / U:0.404 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site